Aanmelden




Laden…

Even geduld...

LICT2 Lerend netwerk gemeenschappelijk leerplan ICT 1ste graad so

Het nieuwe leerplan ICT van de eerste graad secundair onderwijs is een gemeenschappelijk leerplan. De verantwoordelijkheid ligt dus uitdrukkelijk bij het hele lerarenteam en niet in de eerste plaats bij een leraar, ICT-coördinator of vakgroep.  
Scholen denken vandaag na over het aanleren, inoefenen en evalueren van de leerplandoelen. Ze peilen naar de beginsituatie van het lerarenteam. Ze ontwikkelen concreet materiaal om de leerkrachten en leerlingen gericht te ondersteunen. Ze stellen leerlijnen ICT op voor de eerste graad …

Doelstellingen:

De noodzakelijke geïntegreerde aanpak vraagt dus veel voorbereiding die in een eerste fase in scholen hoofdzakelijk wordt opgenomen door ICT-coördinatoren of leerkrachten die ‘ICT-minded’ zijn. We willen deze collega’s en scholen samenbrengen in een lerend netwerk ICT eerste graad om met en van elkaar te leren. Samenwerken aan concrete initiatieven is het hoofddoel. Goede ideeën vanuit onze scholen delen met elkaar. Dit in tegenstelling tot een nascholing waar het hoofddoel overbrengen van nieuwe kennis en vaardigheden is. 

Doelgroep:

Dit lerend netwerk richt zich in de eerste plaats naar de leerkrachten en ICT-coörinatoren die de verdere implementatie van het gemeenschappelijk leerplan ICT in handen nemen en verder uitbouwen in hun school.  

Aanbieder: Regio Limburg - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

De inhoud en onderwerpen i.v.m. het gemeenschappelijk leerplan ICT worden door de leden van het lerend netwerk zelf bepaald tijdens de startvergadering. Deze inhouden worden geprioriteerd en er zal gepeild worden naar de voorkeuren in werkvormen en verdere aanpak. 

Strategie en methode:
Lerend netwerk: van en met elkaar leren. Dit in tegenstelling tot een nascholing waarbij nieuwe inhouden, kennis en vaardigheden worden overgebracht naar de deelnemers.  
Bijkomende info:
Like Lincka  

Blijf op de hoogte van alle nascholingen georganiseerd door de Pedagogische Begeleiding Regio Limburg i.s.m. Lincka:

 
Door in te schrijven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden.
Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:

Je betaalt 3 euro per keer.

Vermits het om een werksessie gaat, kan je best een laptop of tablet meebrengen.


Voor dit initiatief kan je tot en met zondag 22 september 2019 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 3,00 Euro
Lesgever: Brebels Nico
Cuypers Anne-Lise
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
011 26 44 00 - secretariaat.lim@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Limburg (Inschrijven afgesloten)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 23 september 2019 van 09:30 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.